Випускникам шкіл видали атестати з червоною зіркою

атестат (3) - копияОкупанти «ощасливили» випускників протизаконними атестатами з червоною зіркою. 

У червні 2015 року випускникам шкіл на окупованій території терористичною організацією «Луганська народна республіка» вручили атестати про середню освіту т.зв. «республіканського зразка». Informator.lg.ua оприлюднив фотографії таких атестатів, які були видані в Ясенівської гімназії №2 міста Ровеньки Луганської області.

атестат (2)Зрозуміло, що такі «документи» незаконні, не визнаються Україною, іншими країнами світу включно з Російською Федерацією. Отже, за межами окупованої російським агресором території Луганської області молоді працевлаштуватися або продовжити навчання у вищій школі за цими «атестатами» неможливо, хіба що на роботах, де освіта не має значення…

Символіка з червоною зіркою і елементами герба колишнього СРСР, представлена у цих «документах», знову наочно нагадує: оперативне та в повному обсязі виконання Закону України «атестат (3)Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» – питання національної безпеки країни.

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?