Викрито незаконну діяльність фіктивних підприємств

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області у ході розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України) викрито незаконну діяльність групи осіб, які від імені ряду підприємств, зареєстрованих у Чернігівській та Херсонській областях здійснювали зовнішньоекономічну діяльність без подання податкових декларацій на прибуток підприємств.

Про це повідомляє видання sknews.net з посиланням на інформацію прокуратури Чернігівської області.

Завдяки скоординованим процесуальним керівником заходам співробітниками органів фіскальної служби установлено, що фігуранти при експорті сільськогосподарської продукції до країн Білорусії, Литви, Латвії, Естонії ухилилися від сплати податку на прибуток шляхом неподання до органів ДФС податкових декларації.

В результаті такої діяльності до бюджету не сплачено 6 млн 911 тис. грн податку на прибуток.

На підставі ухвал суду працівниками прокуратури області за участі співробітників оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області проведено 6 обшуків у м. Чернігові та м. Херсон, у ході яких виявлено та вилучено печатки, реєстраційні документи, бланки з відтисками печаток, фінансово-господарські документи фіктивних підприємств, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, грошові кошти у сумі 10000 доларів США та 5900 Євро.

На даний час досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини вчиненого кримінального правопорушення.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?