Викрито мережу підпільного виробництва алкоголю

Співробітники Служби безпеки України блокували у Чернігові масштабне виробництво та збут підробленої алкогольної продукції.

Про це повідомили в СБ України в Чернігівській області.

Правоохоронці встановили, що четверо мешканців обласного центру облаштували у складських будівлях однієї з оптових баз та гаражних приміщеннях приватних осель підпільні цехи з виготовлення фальсифікату.

Виробництво контрафактного алкоголю відбувалось в антисанітарних умовах з використанням сировини сумнівного походження. Готову продукцію ділки збували під виглядом марок відомих вітчизняних та іноземних брендів через мережу закладів торгівлі, розташованих на території регіону.

Під час санкціонованих слідчих дій у «виробничих цехах» правоохоронці виявили майже п’ять тисяч літрів етилового спирту та понад шість тисяч літрів фальсифікованого алкоголю. Також виявлено партію контрафактних тютюнових виробів.

За попередніми оцінками вартість вилученого «товару» за цінами «чорного ринку» становить приблизно три мільйони гривень.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Також перевіряється інформація щодо незаконного збуту фігурантами справи підакцизних товарів на тимчасово окупованій території України.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з Державною фіскальною службою України.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?