Видатки за лікарняними зросли на 42 млн гривень

Упродовж квітня 2020 року Фонд соціального страхування України прийняв до оплати заяви-розрахунки для надання допомоги з тимчасової втрати працездатності на суму 883,2 млн гривень. Це на 5%, або 42 млн гривень більше, ніж у квітні 2019 року.

У минулому місяці за компенсацією втраченого заробітку за лікарняними листками звернулись 198 тисяч застрахованих, тобто офіційно працевлаштованих осіб. Загалом вони провели на лікарняному 2,7 млн днів.

Як повідомили у виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України, середньоденний розмір допомоги від ФССУ за цей період склав 332,6 гривень.

До статистичних даних включені листки непрацездатності, за якими роботодавці подали відповідні заяви-розрахунки до Фонду соціального страхування України упродовж квітня цього року.

Фондом забезпечено можливість відслідковувати стан оплати лікарняних листків онлайн на телеграм-каналі ФССУ, де в оперативному режимі оновлюється інформація щодо сум і дат фінансування.  Для цього застраховані особи мають дізнатись дату подачі їх роботодавцем заяви-розрахунку за їх листком непрацездатності – це можна зробити безпосередньо на підприємстві, або у територіальному відділені Фонду.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?