Вибори президента США — «головні вибори планети»

Вибори президента США часто називають «головними виборами планети», адже їхні результати впливають не лише на Америку, але й на цілий світ. 7 листопада в запеклій боротьбі за посаду президента переміг Джо Байден.  

Як пройшла виборча кампанія та які головні висновки ми маємо зробити поговоримо з Тімоті Снайдером вже сьогодні, 9 листопада.

Запрошуємо приєднатися до розмови Тімоті Снайдера та Наталки Гуменюк про книги, політику й уроки (не) свободи. Дивіться трансляцію 15:00 на сторінці Lviv Media Forum та Видавництво «Човен» у фейсбуці. 

Нагадаємо, що Тімоті Снайдер — американський історик, письменник, публічний інтелектуал. Професор Єльського університету, фахівець з історії Східної Європи ХХ століття, зокрема історій України, Польщі, Росії. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та Голокосту.

Українською мовою опубліковано декілька книг Тімоті Снайдера:

  •  «Роздуми про двадцяте століття» (спільно з Тоні Джадтом);
  • «Про тиранію. Двадцять уроків ХХ століття»; «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним»; «Чорна земля. Голокост як історія і застереження»;
  • «Українська історія, російська політика, європейське майбутнє»;
  • «Перетворення націй. Польща, Україна, Литва, Білорусь»;
  • «Червоний князь».

Зокрема цього року Видавництво «Човен» видало книгу Тімоті Снайдера «Шлях до несвободи. Росія, Європа, Америка» (купити книжку: bit.ly/chovenbook), а також готує до друку його найновішу книгу: «Наша недуга. Уроки свободи з лікарняного щоденника».

ДИВИТИСЯ ТРАНСЛЯЦІЮ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?