Втік від декларації — наздожене меч покарання

Майстра лісу притягнуто до адміністративної відповідальності за несвоєчасне подання до НАЗК декларації, інформує прокуратура Чернігівської області.

За участі прокуратури, постановою Борзнянського районного суду Чернігівської області визнано винним майстра лісу державного підприємства «Борзнянське лісове господарство» у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Прокурором у суді доведено, що посадовець без поважних причин, усупереч обов’язку, покладеного законом, несвоєчасно подав при заповненні на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Постановою суду правопорушника визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) та накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.).

Як зазначили в прокуратурі області, робота з питань застосування Закону України «Про запобігання корупції» триває.

Від редакції.

В Україні, як відомо, створюється база даних для осіб, які притягуються за корупційні діяння. Цікаво, який відсоток буде у цій базі справжніх корупціонерів, від дій яких дійсно потерпає економіка країни та й не тільки економіка, а в цілому відбувається деградація суспільства. Якщо так діла підуть далі, то переважати будуть у цій базі ось такі «корупціонери», як цей майстер лісу. Це, може, й боротьба з корупцією, але не справжня. Дієва боротьба з корупцію — зовсім інша.

Наприкінці 20-х —30-х років минулого століття США задихались від корупції й організованої злочинності. Вона проникла у всі сфери суспільного життя країни. І справжня боротьба почалася з цим негативним явищем лише з волі однієї людини — Президента Сполучених Штатів Америки Франкліна Рузвельта. Не зважаючи на страшенний супротив мафії, він зумів організувати боротьбу з організованою злочинністю і це йому вдалося. Він знищив її повністю! А ця боротьба, що зараз у нас, в Росії, Білорусі — це окозамилювання. Це зовсім не та боротьба, на яку так чекає суспільство!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?