Всі садиби в Авдіївці — під державними прапорами

Село Авдіївка Куликівського району на Чернігівщині встановило  унікальне досягнення. На День  Державного прапора України. 23 серпня, над кожним двором села було підняти наш   Державний прапор.

Ідея рекорду виникла незадовго до свята, її запропонували самі мешканці села. Особливо активно відгукнулися молоді авдіївці, і саме вони напередодні свята розвішували, прикріпляли прапори на садибах. Всі 317 дворів були під синьо-жовтими Державними прапорами України.

Цей рекорд зафіксували представники Книги рекордів України. які зранку прибули в село, об`їхали всі до єдиної вулиці і склали відповідний протокол . Представниця Книги рекордів Лана Вєтрова оголосила на святі, що їхня організація перед  цим провела експертизу  на всеукраїнському рівні і встановила, що дійсно ще жодне село не провело такої масової  акції.  Вона вручила селу свідоцтво про встановлення рекорду ( на фото  — документ приймає сільський голова Валерій Корявець).

Самі прапори закупили коштом спонсорів, насамперед підприємців, які ведуть в селі аграрний бізнес.

З нагоди свята і встановлення рекорду в центрі Авдіївки, біля сільської ради пройшли урочистості. На них, зокрема,  виступили голова районної держадміністрації Олексій Ракоїд, голова райради Наталія Халімон. Сільський голова  розповів, що ідею встановлення рекорду підтримали  всі земляки, від малого до старого,  і були в захопленні, який красивим стало це й так мальовниче придеснянське село, уквітчане прапорами.

Віршовану композицію прочитали школярі, аматори сцени виступили з чудовим концертом.   Учасники  урочистостей виступили із закликом до всіх сіл, селищ, міст України — підтримати їхню  патріотичну акцію, щоб скрізь замайоріли наші Державні прапори. А для почину авдіївці вирішили передати по прапору кожній з інших 16-ти сільських рад Куликівського району, що й було згорблено наступного дня на святі Дня Незалежності в райцентрі. Також селяни вирішили передати по прапору кожному з інших 21-го району Чернігівщині і кожній з інших 24-х областей України. Особливо зворушила пропозиція передати кілька прапорів тезці цього поліського села — багатостраждальній Авдіївці, місту поблизу Донецька. Воно на лінії фронту, на місто падають снаряди й  міни  бойовиків-сепаратистів і російських агресорів. Тож мешканці села цим подарунком висловили солідарність і підтримку місту Авдіївка.

Петро АНТОНЕНКО, редактор газети «Світ-інфо». Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?