Волонтери збирають інформаційні війська

інформвійна СКМи хочемо створити свої волонтерські інформаційні війська. Їх завданням буде запускати в заповнене фейками і вкиданнями інформаційне поле України потрібні повідомлення. Це стане таким собі партизанським ЗМІ.

«З ходом війни я зрозумів дві речі:

Будь-яке число тепловізорів може бути перекреслено одним тупим рішенням командування. Ми всі пам'ятаємо, скільки нашої допомоги згоріло в Іловайському котлі. Згоріло разом з нашими хлопцями...

Будь-який порядний рух знизу може бути загиджений шахраями і політиками. Майдан 2013 почався знизу і вимагав люстрації і відставок, а привів до влади тих, кого привів. Волонтерський рух почався знизу, але тисячі шахраїв по всій країні стоять на перехрестях з коробочками «на АТО» і 99% із зібраних грошей осідає в кишенях колишніх наперсточників.

Єдиний спосіб самозахисту від наших же правоохоронних органів — це можливість піднімати інформаційні хвилі. Цей же спосіб є і єдиною нашою зброєю проти дерибанів матеріальних благ і посад.» Про це повідомляє засновник ініціативи «Повернись живим »Віталій Дейнега на сторінці руху в Facebook.

Коли співробітник СБУ в хамській манері наїхав на Аліну з Армії СОС, було не по собі. Але після інформаційної арт-підготовки він був покараний, а Аліна отримала з рук голови Служби позолочений годинник і заручилася підтримкою в інших волонтерських питаннях. Зрозумійте правильно, поки йде війна — ми на плаву і нас бояться чіпати. Але як тільки ми стаємо слабкішими — нас можуть легко передушити. Шакали зазвичай вбивають слабких, як і українські політики й силовики.

На цьому проблеми не закінчуються. Витримавши хвилю тиску, генералітет зміцнів і продовжив свої каламутні справи. Наведу пару прикладів:

Начальники секторів і окремі особистості в Генеральному Штабі. Начальник сектора — це у нас посада тимчасова. На неї заходять на кілька місяців всі кому не лінь. Це генеральська посада. Але скільки, по-вашому, у нас реально бойових генералів або людей на генеральських посадах? Ось, ось. Є начальники секторів, за яких не соромно, знайомство з якими пишаєшся. А є... ті, які приїхали до АТО на пару місяців, щоб на наступне державне свято отримати генеральську зірку на кітель. І мені насправді, неважливо, хто у нас купить собі ці зірки. Проблема в тому, що людина не відповідає своєму місцю, але на ньому сидить. Людина, що не тямить, навіщо йому артилерія і як вона повинна працювати. Людина, що нездатна продумати і відпрацювати дії на випадок раптових ударів, диверсій, вибухів складів з БК. Нездатна провести на місці вчення і створити резерви, які стануть в нагоді при обороні або наступі. Побудувати систему розвідки та обробки розвідданих. Нездатних об'єднати декілька бригад в єдине ціле. Не користуються авторитетом у особового складу... Не бували в жодному сьогоднішньому замісі... А від них залежать тисячі життів і, врешті-решт, наша з вами безпека.

У цей же самий час справжніх Героїв цієї війни відсторонили від посад, щоб легше дерибанити грошики або просто тому, що ті не терплять лажі, і щиро не хочуть будувати в Україні совкову армію. Приклад такого офіцера — діючий начальник управління сил спеціальних операцій Сергій Кривонос. Людина, що пройшла армію від рядового до генеральської посади. Який не взяв жодного хабара. Людина, якій немає альтернативи на його посаді. Це все я пишу не від себе. Це зі слів багатьох його підлеглих, включаючи легендарних вже офіцерів спецназу (зокрема людини, який керував обороною донецького аеропорту з травня по вересень 2014 року — Редута). Це один з небагатьох офіцерів, про яких я ніколи не чув поганих слів від їх солдатів. Людина, яка керувала обороною Краматорського аеропорту, перебуваючи на місці в оточенні разом з солдатами. Який вивів з нього всіх до єдиного. Не втративши жодного солдата. Людина, яка хвора темою спецназу, мріє і знає, як створити в Україні справжні сили спеціальних операцій. Він стоїть на межі втрати посади. Оскільки він незручний.

Захищатися в інформаційному полі він теж не може, оскільки його посада забороняє давати прямі інтерв'ю. Їх можуть давати тільки ті, хто хоче його зняти. Вони ж не спецназ...

Сергій дуже незручна людина. Він хоче робити справу і не дасть вкрасти на цій справі ні копійки. І захистити його можемо тільки ми і тільки в інформаційному полі. Депутатські запити і листи від полків і центрів спеціального призначення вже написані. Тепер справа за нами. Ми не можемо заборонити командуванню віддавати злочинні накази. Але ми можемо зробити їх ціну не підйомною для політиків, які це командування призначають. Розумієте про що я?

Схожа історія в боротьбі з шахраями, яке під виглядом волонтерства збирають «на АТО» на головних перехрестях країни. В Україні більше 4000 благодійних фондів. З яких реально діючих — до ста. З яких мають відкриту звітність одиниці... Зате на наших вулицях тисячі «волонтерів» з коробочками, які навіть не можуть пояснити на що вони збирають і що збираються купувати. «Коробочники» — це нова інкарнація «наперсточників», тільки ці гірше. Гірше, оскільки вони не просто «розводять дурнів», вони обкрадають АТОшників під час війни.

У цей же самий час хлопці, що вивчили як влаштована благодійність у Німеччині, намагаються прищепити нам європейські стандарти. Але відкрита звітність і підконтрольність «коробочок» нікому не потрібна... Написаний закон №3215, який може легко загубитися в нескінченних лабіринтах Ради. І нас і далі будуть «розводити» і обкрадати «благодійні фонди», яких ніхто не бачив в АТО, дитбудинках, онкоцентрах... І якщо ви, як і я, ніколи не давали їм грошей — це не означає, що їм їх не дасть ваша бабуся. Вони збирають мільйони щотижня, інакше вони б просто вимерли...

Це до теми «Хто винен?». Тепер перейдемо до «Що робити?».

Все, що необхідно від вас — написати нам в повідомлення групи або на пошту: infowar@savelife.in.ua, що ви з нами.

Далі ми з вами зв'яжемося, і будемо просити вас поширювати наші пости і колонки, які несуть критичне значення. Ваше завдання — прочитати і, якщо ви вважаєте за необхідне, поширити цю інформацію на своїх сторінках у соціальних мережах і в спілкуванні з оточуючими. Випадок з Армією SOS і СБУ відмінно показав, що чинна влада дуже чутлива до інформаційного поля. А це означає, що нам не треба чекати наступних виборів, щоб щось змінити. Нам треба міняти інформаційне поле...

Ну і прямо зараз я попрошу вас:

Записатися в інформаційні війська тут або тут: infowar@savelife.in.ua

Підтримати законопроект 3215 тут.

Це лише початок.

Необхідні реквізити: 

Проект «Повернись живим» http://www.savelife.in.ua

http://twitter.com/backandalive

https://www.youtube.com/c/SavelifeInUaKiev?sub_confirmation=1

Звітність за посиланням: http://savelife.in.ua/report-cash

Реквізити для співпраці (допомоги):

Приват:

5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

5168 7423 5191 2419 Стократюк Вікторія

PayPal: звертайтесь в особисті повідомлення групи

Contact / Coinstar / moneygram / etc (на прилади нічного бачення):

Irina Turchak + 38 (068) 500 88 00

Картка Приватбанк

в євро 4149 4978 3611 9455 Мікульський Дмитро Вікторович

Картка Приватбанк в доларі 4149 4978 3611 9059

Мікульський Дмитро Вікторович

Контакти: Гаряча лінія: (044) 338-33-38 (068) 500-88-00

Заявки від військових: (068) 796-85-57

Графік прийому дзвінків: Пн-Пт з 09:00 до 20:00; Сб з 09:00 до 16:00

Наш офіс: Київ, Жилянська, 12а (пн-пт 10:00-19:00, сб 11:30-16:00)

Безготівка:

оримувач: Благодійна Організація «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим»ЄДРПОУ 39696398 Р/р №26007300905964 ТВБВ №10026/0162 філія-Головне управління по м. Києву та Київ. області АТ «Ощадбанк» МФО 322669

Призначення платежу: Благодійна допомога військовослужбовцям

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?