Водії повинні будуть замінити посвідчення на нові з чіпом

В Україні вже до листопада 2017 має завершитися впровадження директив ЄС, що стосуються водійських прав. 

Так, з 1 січня 2018 роки “міжнародні” водійські права перестануть діяти на території ЄС.
Начальник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій розповідає, що водіїв з України з безстроковими посвідченнями вже зараз іноді не пускають в країни ЄС, а з 1 січня 2018 роки так звані міжнародні у ЄС взагалі вважатимуться недійсними.
При цьому Криклій заспокоїв, що для того, щоб отримати водійські права нового зразка, не потрібно буде заново здавати ПДР. Необхідно буде всього лише пройти медогляд і підтвердити своє здоров’я. Вартість нових водійських посвідчень з чіпом будуть на кілька відсотків дорожчі, ніж нинішні права, що коштують 201 грн.
“Ми також пропонуємо встановити в посвідченнях мікрочіпи. Наші сервісні центри вже забезпечені всім необхідним обладнанням, це убезпечить людей від підробок”, – додав Криклій.
 Нові права видаватимуться максимум на 15 років. Для водіїв вантажівок цей термін скоротиться до 5 років, і медогляд для водіїв вантажівок і автобусів може бути більш ретельним, ніж для інших. Також строгі правила проходження медогляду передбачений для водіїв у віці від 50 років – їм доведеться проходити його кожні три або п’ять років.
Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?