Влаштував доньку на роботу, яка не працювала, а зарплатню отримувала

Антикорупційне розслідування щодо екс-офіцера ЗСУ. 

Колишній військовий офіцер радянської армії та ЗСУ, Ярослав Рутар проходив службу на різноманітних посадах в інженерно-саперних військах.

Після призначення на посаду Військового комісара Чернігівського обласного військового комісаріату (2004—2009 роки), Рутар Я.І. через нетривалий проміжок часу отримує статус учасника бойових дій (нібито під час проходження служби в інженерних військах приймав участь в розмінуванні територій у мирний час), отримує інвалідність (начебто від отриманих травм під час розмінування). Слід зазначити, що всі документи, на підставі яких Рутар Я.І. отримав зазначені посвідчення, були сфальсифіковані, у зв’язку з чим Шевченківським УП НП у м. Києві порушено кримінальне провадження №12017100100005736 за ознаками злочину передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Після звільнення з лав ЗСУ в 2009 році, Рутар Я.І. тривалий час не міг працевлаштуватися.

У 2014 році під час революційних подій Рутар Я.І. долучився до політичної партії та очолив Штаб опору Чернігівщини. Пробувши у штабі досить короткий проміжок часу, Рутар Я.І. домігся призначення на посаду в.о. директора Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта».

Під час виконання обов’язків в.о. директора Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта», Рутар Я.І. було здійснене формальне працевлаштування його доньки — Семак Т.Я., яка жодного дня на роботі присутня не була, але заробітна плата їй нараховувалась та виплачувалась.

За зазначеним фактом Чернігівським ВП ГУНП в Чернігівській області порушено кримінальне провадження №12016270010009996 за ознаками злочину, передбаченого 358 КК України.

Також Рутар Я.І. організував нараховування та виплату грошових винагород довіреним підлеглим за нібито отримані видатні досягнення в роботі, яку вони не виконували. Матеріали по виявленим порушення передані до Національної поліції.

Пропрацювавши 5 місяців на посаді в.о. директора і звільнившись за угодою сторін, Рутар Я.І., використовуючи зв’язки серед співробітників Чернігівського суду, розпочав судову компанію проти ПАТ «Укрпошта», яка триває третій рік. Спочатку він вимагав через суд прийняття рішення про поновлення на роботі, потім навпаки — визнати недійсним виданий наказ про поновлення на посаді. При цьому, Рутар Я.І. протягом декількох років подає позови про стягнення сум до Укрпошти за час начебто вимушеного прогулу.

На сьогоднішній день Рутар Я.І. вже одержав від держави близько 300 000 грн.

Сергій Пономар, Антикорупційний центр

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?