Військово-тактична гра «Серп» – у Сумах

У Сумах, завдяки військовослужбовцям та ветеранам АТО/ООС, набуває популярності серед молоді військово-тактична гра «Серп».

Ідею виховання майбутніх захисників Батьківщини у дусі патріотизму через гру впроваджують в життя військовослужбовці гарнізону. Зокрема, офіцери і фахівці групи морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Сумського обласного військового комісаріату.

Гра "Серп
"

Презентація і проведення військово-тактичної гри «Серп» вперше відбулося на щорічному фестивалі інтелектуальних настільних ігор «ІГРОБУМ».

Події військово-тактичної гри «Серп» розгортаються в альтернативних двадцятих роках минулого століття – коли нібито настав час війн та сільського господарства, розбитих сердець та іржавих механізмів, інновацій та доблесті. Саме формат альтернативної історії, популярний серед сучасної молоді стиль стімпанк, дозволив привернути увагу учасників освітнього заходу по новому замислитись над почуттям патріотизму, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей.

Гра "Серп
"

Сергій, один з учасників гри, зазначив: «Незвична і проста с першого погляду назва гри «Серп» мене не одразу зацікавила, і тільки в процесі гри мені стало зрозуміло наскільки гра змістовна. Адже серп – це зброя мирного сільського господарства і одночасно зброя війни, а війна і мир в грі йдуть пліч о пліч, тому робочі-працівники настільки ж потребують захисту збройних сил, наскільки вся імперія має потребу в ресурсах, що добувають робочі».

Почавши грати в «Серп» гравці були здивовані тому, як мало боїв відбувається в грі, особливо враховуючи те, що всюди зображені бойові роботи. Але якщо придивитись уважніше до ілюстрацій, то можна помітити, що лише деякі роботи приймають участь у битвах та воюють один з одним.

Гра "Серп
"

Як розповів організатор військово-тактичної гри «Серп» старший офіцер групи морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Сумського обласного військового комісаріату Олександр Бондаренко: «З впевненістю можна сказати, що «Серп» – це гра більше про загрозу війни, а ніж про саму війну. Якщо в процесі гри у вашого противника-сусіда накопичився значний запас карт битв та сили і він має сильну і розвинену армію, то у вас навряд чи виникне бажання розпочати бій з ним. Крім того, ви також можете розташувати своїх робітників на ключових територіях, щоб страх втрати популярності утримував противника від нападу на вас. Ця напруга чудово відображає головну ідею гри «Серп» — вплив мирного сільського господарства на загрозу війни, досягнення перемоги без кровопролитних битв».

Під час проведення змагань на першість у грі, військові розповідають дітям про збройні сили, головні завдання, які вони виконують, їхню важливість, як головної сили для захисту країни та збереження цілісності держави.

Гра "Серп
"

До проведення міського етапу гри «Серп» долучилися ветерани війни, учасники бойових дій в АТО/ООС. А колишній воїн, а нині молодий підприємець-волонтер Олексій Федін влаштував для переможців гри цікавий відпочинок у квест-кімнаті власного розважального проекту «Ізоляція».

Організатори військово-тактичної гри «Серп» вважають, що в процесі гри у дітей формуються здібності до аналізу зовнішнього та внутрішньополітичного становища, вміння самостійно і адекватно оцінювати події, що відбуваються у державі та світі, та формувати своє ставлення до цих подій, як свідомих громадян України.

Олександр Парій,

Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?