Військові водолази під кригою займатимуться розмінуванням

6 лютого у Чернігові на території 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України розпочався триденний науково-технічний семінар з виконанням водолазних занурень.

У заході беруть участь близько 50 фахівців водолазної справи Збройних Сил України та структурних підрозділів сектору безпеки і оборони з усіх куточків нашої держави. Завітали й іноземні гості — під час теоретичних занять представник німецької компанії Drӓger Олівер Шірк продемонстрував технології та зразки професійних універсальних водолазних дихальних апаратів відкритої схеми дихання. Німці є одними з лідерів виробництва професійного підводного обладнання.

Зокрема й за допомогою нього, українські водолази відпрацьовуватимуть практичні навички та взаємодію під час виконання робіт в умовах низьких температур та під кригою.

— Зараз головне — знайомство. Знайомство між собою та з новітніми зразками техніки, — розповів викладач водолазної справи 8-го навчального центру ДССТ МО України Леонід Моргун, — адже ми розвиваємо новий для незалежної України напрямок – підготовку спеціалістів підводного розмінування.

Підполковник Олександр Штупун

Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?