Вікторія Мицай із Чернігівщини стала фіналісткою конкурсу про громаду

Вікторія Мицай із Плисківської громади, що на Чернігівщині, стала фіналісткою конкурсу «Великі світлини маленьких місць: моя громада – моє майбутнє»

Днями відбулася церемонія нагородження фіналістів фотоконкурсу «Великі світлини маленьких місць: моя громада – моє майбутнє», який був організований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

Переможців та фіналістів конкурсу урочисто вітали Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, директор Програми «U-LEAD з Європою» від німецької компанії GIZ Бастіан Файгель та керівник відділу комунікації та діалогу Програми “U-LEAD з Європою” Астрід Коль.

— Головною ідеєю фотоконкурсу, який був організований Мінрегіоном та підтриманий “U-LEAD з Європою”, було залучити громадян, зокрема, з громад та сільської місцевості України, у креативний спосіб до реформи децентралізації. Люди, які присутні тут, можуть гордитися поширенням моментів з життя своїх громад. В той же час, ми хочемо показати, що кожен громадянин може активно долучатися до розвитку своєї громади та вирішення спільних проблем, — наголосив під час церемонії нагородження Бастіан Файгель.

За словами організаторів метою фотоконкурсу було показати, що кожний куточок України вартий уваги та може стати прикладом того, як перетворення в ході реформи децентралізації роблять життя кращим, підвищують рівень місцевого патріотизму та розкривають величезний людський потенціал мешканців об’єднаних громад, яких в Україні вже створено 742. І зміни у житті українців відбуваються насправді. А такі слова як «децентралізація», «об’єднання», «перспективні плани», «розвиток», «спроможність» набувають конкретного практичного значення.

Свої світлини на конкурс надіслали більше тисячі учасників. З більше ніж 1200 робіт члени журі обрали 24 переможців з усіх регіонів країни, які представляють як великі міста, так і найменші громади.

Головним переможцем конкурсу став Павло Катеринич із села Лисогірка Кодимського району Одеської області. Друге місце посів Сергій Горінов з Кривого Рогу, який відзняв робочий процес у шахті ім.Орджонікідзе. На третьому місці — Оксана Ситник з Черкас з фотографією ранкових Карпат.

У фінал конкурсу увійшла світлина Вікторії Мицай, яка працює у Плисківській сільській раді. Фотографія з назвою “Стадіон” стала яскравим прикладом змін у громаді і отримала схвальну оцінку журі.

Вікторія Мицай розповіла, що професійно фотографією ніколи не займалася. Але коли дізналася про конкурс, то вирішила спробувати.

— Наші Плиски такі мальовничі і прекрасні, що про них мають знати не лише ті, хто тут живе. Взяла, далеко не професійну камеру, і зробила декілька фото для конкурсу, — сказала вона.

Переможці та фіналісти конкурсу отримали призи та подарунки від організаторів, а наступного дня для них був організований майстер-клас з фотомайстерності.

В контексті:

Фотоконкурс проходив з 23 квітня по 20 травня 2018 року за ініціативи Мінрегіону. Його організатором виступила Програма «U-LEAD з Європою», що є партнером Мінрегіону у впровадженні реформи децентралізації в Україні.

Учасниками, чиї світлини розміщено на спеціально створеному сайті конкурсу www.hromady.photos, стали майже 1000 фотоаматорів із усіх областей України.

Після офіційної церемонії нагородження переможців, фотовиставка із 24 світлинами-переможцями вирушить у тур Україною.

Оксана Стельмах

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?