Військово-патріотична експозиція — у Чернігові

В Чернігові, у День пам’яті та примирення, відбулася презентація військово-патріотичної експозиції «Блокпост пам’яті «Сіверщина», присвяченої воїнам-героям полеглим під час війни на Сході країни.

В холі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою розпочала роботу пересувна військово-патріотична експозиція «Блокпост пам’яті «Сіверщина», присвячена загиблим в АТО чернігівцям.

Презентував виставку голова Громадського об’єднання «Єдина родина Чернігівщини», батько загиблого в АТО офіцера, Микола Шанський. На урочистому шикуванні перед навчальним корпусом разом з офіцерами, викладачами, вихованцями ліцею були присутні матері героїв Чернігівщини, загиблих під час воєнних дій на сході нашої держави, представники влади, громадських організацій, журналісти тощо. До меморіальної дошки на честь випускників ліцею, які загинули в ході АТО вихованцями — синами учасників війни на Сході були покладені квіти.

Микола Шанський разом з матерями полеглих герої вручив подяки кращим ліцеїстам, які залучаються до патріотичних заходів, проводять екскурсії-розповоді про воїнів-героїв. Мами загиблих на російсько-українській війні чернігівців закликали присутніх ліцеїстів бути гідними їх синів і бути готовими боронити Україну від ворога.

Після завершення презентації всі присутні були запрошені до перегляду експозиції «Блокпост пам’яті «Сіверщина».

Загалом експозиція складається з 24 патріотичних скриньок, у минулому ящиків з-під гранат, які привезли із зони проведення АТО і передали організаторам експозиції військові. Естетичного вигляду їм допомогли надати чернігівські майстри та художники. Зокрема, зробили портрети загиблих Героїв, нанесли їхні біографічні дані, встановили підсвітку.

Серед героїв, про яких розповідає виставка – Герой України розвідник капітан Євген Лоскут, танкіст капітан Володимир Тітарчук, командир відділення сержант Олег Бурлака, командир взводу капітан Олексій Коновалов…

Олександр Парій, підполковник. Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?