Військо поповнилося протитанковим ракетним комплексом

ПТРК «КОРСАР» ПРИЙНЯЛИ НА ОЗБРОЄННЯ ВІЙСЬКА.

Цей комплекс призначено для ураження як нерухомих, так і рухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, також і з динамічним захистом, та для ураження малорозмірних цілей типу ДОТ і танк в окопі, легко броньованих об’єктів і вертольотів.

На озброєння вітчизняного війська прийняли легкий протитанковий ракетний комплекс «Корсар». Його розробник — ДП «Державне київське конструкторське бюро «Луч», яке входить до складу ДК«Укроборонпром».

ПТРК «Корсар» веде вогонь на дистанції 2,5 км. Наведення ракети здійснюється за лазерним променем і відбувається в низько енергетичному рівні випромінювання. Це максимально ускладнює виявлення комплексу на полі бою та мінімізує шанси противника виявити канал управління. Одна з особливостей ПТРК «Корсар» — можливість вести вогонь з плеча.

Однак для зручності бійці можуть використовувати й спеціальний станок. Загалом цей комплекс краще застосовувати під час оборони на заздалегідь підготовлених позиціях.

На ПТРК «Корсар» установлено малогабаритний прилад наведення ПН-КУ, який розробило ДП «Ізюмський приладобудівний завод» та який важить майже 4 кг. Він дає змогу наводити ракети на різні дальності, аж до 2,5 км у межах +/- 250 мм. Випробування продемонстрували, що ракета, випущена з «Корсара», навіть на максимальній дальності свого польоту дає змогу досвідченому операторові влучати в амбразуру ДОТу.

Для вітчизняного ПТРК спеціально розробили дві керовані ракети: РК-3К й РК-3ОФ. Зокрема РК-3К оснащено тандемною кумулятивною бойовою частиною. Саме боєголовку цієї ракети призначено для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об’єктів, що мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, також і з динамічним захистом. Цю ракету навіть можливо застосовувати проти завислих вертольотів противника. Її бойова частина забезпечує пробиття броні не менше як 550 мм, і це за наявності динамічного захисту.

Щодо характеристик ракети РК-3ОФ, то її оснащено осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром. Призначено її для ураження легко броньованих об’єктів, споруд польового типу (ДОТ, ДЗОТ) і живої сили противника. Під час випробувань цієї ракети було досягнуто наскрізне пробиття бронеплити завтовшки 50 мм. До речі, КБ «Луч» уже достроково виготовило й постачило в Збройні Сили України понад 50 ракет до «Корсара» та певну кількість пускових установок.

Ярослав МЕЛЬНИЧУК

«Народна армія»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?