Відійшов у вічність незламний духом патріот України Левко Лук`яненко

7 липня відійшов у вічність Левко Лук'яненко, український політик і правозахисник, дисидент, учасник Української Гельсінської групи, один з батьків Незалежності України.
Левко Лук'яненко — співавтор Декларації про державний суверенітет України, автор Акта проголошення України незалежною державою у серпні 1991 року.

Незламний духом патріот України Левко Лук`яненко у квітні 2015 року отримав від голови Чернігівської обласної радинагрудний знак і посвідчення звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

Дякуючи за привітання та відзнаку Левко Лук`яненко тоді зазначив:

− Слава Богу, що події змінюються у бік зміцнення державності України, незалежності нашої держави. Революція Гідності показала, що українці і, зокрема, молодь, хочуть самостійно жити. За двадцять три роки відчули смак свободи і цей дух свободи рухає все далі й далі. І хоча Москва, ця азіатська орда, посунула на Україну, щоб задушити нас і знову підпорядкувати собі, але на фронті народилася фраза: «Краще згинути у бою, ніж повернутися під московське колоніальне рабство»… Я  знаю, що якби путіну прийшла й голову шизія – попертися по наших всіх східних кордонах, і по Чернігівщині теж,  то та орда, яка насуватиметься Україною, не повернеться додому, а ляже тут трупом…

Пряма мова (відео з архіву нашої редакції):

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?