Відбувся перший турнір Warrior legend серед ветеранів АТО

У Миколаєві вперше пройшов турнір Warrior legend із загальних видів спорту серед ветеранів АТО.

Організатори порівняли Warrior Legend зі зменшеним аналогом Invictus Games – 2017 («Ігри нескорених»), адже це також боротьба, в якій кожен учасник уже є переможцем, здобувши перемогу насамперед над собою. Незважаючи на травми й інвалідність, воїни продовжують жити повноцінним життям, займаються спортом, творять свою нову історію, свою легенду.

Ідея проведення турніру Warrior Legend виникла у ветеранів АТО Дмитра Олійника та Павла Степанова.

— Повертаючись додому після Invictus Games – 2017, ми подумали, що проведення одного змагання на рік для поранених бійців — це мало, та й те, що з 200 учасників до команди потрапляють лише 15, — це також замало, тому вирішили організувати щось подібне в Миколаєві.

Підготовку турніру розпочали ще у квітні. Щоправда, довелося зіткнутися з купою проблем. Створили громадську організацію «Спорт без обмежень», проте відступати й не думали. Крім того, на допомогу ентузіастам прийшло чимало тих, хто розуміє важливість подібних проектів. Зокрема спортивну частину підготовки взяв на себе спортклуб Septem Fitness. До речі, саме в цьому клубі минулого року більшість членів збірної команди Миколаєва проходили підготовку до змагань Invictus Games. Організаційні питання й частину коштів на їжу, воду, призи взяла на себе громадська організація «Оберіг». А благодійний фонд «Життя-2016» оплатив проїзд немісцевих учасників, а також зібрав гроші на призовий фонд, який становив 18 000 гривень і розігрувався в декількох категоріях. Так був організований перший турнір Warrior Legend («Воїн-легенда»).

За словами організаторів, таку назву змагання отримали через те, що кожен воїн — це вже легенда. Ті, хто пройшов не одне коло пекла війни, залишивши там здоров’я, не повинні сидіти склавши руки. Вони мають підвищувати свою працездатність, досягати нових цілей і доводити, перш за все самому собі, що ще здатні на подвиги.

— Мета турніру Warrior Legend — залучити максимальну кiлькiсть поранених вiйськовослужбовцiв, щоб через спорт допомагати їхньому швидшому одужанню. Саме спортивна реабiлiтація неабияк допомагає нашим ветеранам вiдновитися в суспiльствi.

Разом зі своїми побратимами вони мають змогу не просто займатися спортом і досягати певних результатів, а й на власному прикладі показувати, що таке дух незламностi, воля до перемоги, — говорить Дмитро Олійник.

Турнір включав п’ять видів спорту: веслування на тренажері на дистанції 500 та 2000 метрів, жим лежачи, кросфіт і гирьовий спринт. Усі дисципліни було поділено на катeгорії в залежності від травм та групи інвалідності спортсменів.

Участь у змаганнях брали 18 осіб. Серед них одна жінка — Анна Ільющенкова, яка приїхала до Миколаєва з Одеси. До речі, Аня виборола перше місце в категорії веслування.

Хоча змагання Warrior Legend проводилися вперше, серед воїнів вони одразу викликали велику зацікавленість. На жаль, багато хто дізнався про них запізно, тому не встиг подати заявку на участь, а дехто не зміг приїхати з певних причин. Але організатори запевнили, що незабаром відкриється реєстрація на другий турнір, який, швидше за все, буде проведено навесні.

Наталія ЗАДВЕРНЯК

«Народна армія"

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?