Відбулася презентація фотовиставки «Прекрасне поруч»

6 лютого у Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського відбулася презентація фотовиставки, створеної з робіт призерів конкурсів, які проводилися протягом 2019 року на засіданнях фотоклубу «Прекрасне поруч».

Фотоклуб «Прекрасне поруч» вже восьмий рік працює у Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського. Його було створено за ініціативи бібліотеки та відомих чернігівських фотохудожників Миколи Турчина та Віктора Кошмала. За час свого існування фотоклуб зробив значний внесок у популяризацію сучасної чернігівської фотографії. Фотоклубу вдалося стати ефективним осередком творчого спілкування та зростання художньої майстерності для поціновувачів фотографії шляхом проведення творчих зустрічей, дискусій, пленерів, конкурсів та виставок.

Члени фотоклубу «Прекрасне поруч» неодноразово ставали переможцями та фіналістами багатьох фотоконкурсів та регулярно представляють як звітні, так і тематичні фотовиставки. Крім того, фотоклубівці мають і особисті творчі проєкти, які успішно втілюють у життя на різних виставкових майданчиках міста та поза його межами. Також серед фотоклубівців є члени та кандидати в члени Національної спілки фотохудожників України.

Засідання фотоклубу «Прекрасне поруч» відбуваються двічі на місяць у читальному залі Чернігівської міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського. Влітку робиться перерва, але творче життя не припиняється. Активізуються пленерні виїзди та продовжується створення фотовиставок.

Два роки тому член фотоклубу «Прекрасне поруч» та знаний чернігівський фотохудожник Сергій Тарабара запропонував проводити на засіданнях тематичні конкурси. Ідея отримала активну підтримку фотоклубівців. Майже на кожному засіданні відбувається анонімне голосування за надані на конкурс фотографії, а потім, за підрахованими голосами, оголошуються імена авторів трьох кращих робіт. Тему наступного конкурсу об’являє переможець попереднього.

На фотовиставці представлені роботи таких авторів: Юрій Хромушин, Інна Буглак, Ольга Шеремет, Сергій Тарабара, Маргарита Денисенко, Тетяна Яворська, Василь Катіман, Наталія Василинчук, Віктор Кошмал, Сергій Єременко, Ігор Нагурний, Андрій Майковський, Костянтин Мельник, Світлана Личак.

Фотовиставку можна побачити у читальному залі Чернігівської міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського (вул. Кирпоноса, 22, другий поверх) до 5 березня у будь-який день, крім неділі, з 10-ї ранку до 19-ї вечора (у суботу – до 18-ї). Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Олена Куннова,

координатор фотоклубу «Прекрасне поруч», головний бібліограф Чернігівської міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?