Весняна стабільність у прогнозі погоди напередодні свят

Погода 6-7 березня демонструє приклад стабільності: від -1° до +4° майже на всій території України, трохи тепліше в південних і східних областях — до +6°, +7°. У суботу на південному сході України, на півночі та місцями на Заході країни можливий мокрий сніг, посилення швидкості вітру. В цілому погода у березні з невеликими приморозками вночі та невеликими плюсовими значеннями температури вдень властива для наших широт.

На півдні України у вихідні протягом дня температура 2-4 градуси тепла, вночі поки що залишаться невеликі морози — до двох градусів нижче нуля. 6 березня — мінлива хмарність, 7 березня — сонячна погода. Опади очікуються 7 березня тільки в Миколаївській області.

В Криму у вихідні температура від 2 до 5 градусів тепла. Вночі на півострові 1-5 градусів з позначкою мінус. Опади маловірогідні.

Схід України в суботу опиниться переважно в зоні низького тиску, тому в Луганській, Донецькій областях та Маріуполі можлива складна синоптична ситуація: денна плюсова температура з опадами у вигляді дощу і дощу зі снігом, з морозами до -3 градусів нижче нуля вночі. У Харкові 6 березня — мінлива хмарність, вітер переважно північно-західний, вдень до 7 м/сек. Температура від 0° до -3°. У столиці Слобожанщини 7 березня Синоптик обіцяє незначне поліпшення погоди — більше сонця і підвищення температури до +2°.

Закарпаття — у вихідні вночі підморозить до -1°... -3°, вдень повітря прогріється до +6°. Очікується сонячна погода, вологість повітря 40-60 %.

Захід України — нічна температура до -5°, вдень +2°... + 6°. У суботу — мінлива хмарність, в неділю — переважно сонячно. 6 березня в Тернопільській та Хмельницькій областях очікується сніг.

У Карпатах на високогір'ї — морозна погода до -12 вночі, вдень -3°, в суботу можливі опади. В Івано-Франківську від +2° вдень до -7° вночі. У неділю — сонячно, слабкий західний вітер.

На півночі України переважно хмарно. У суботу денна температура до +4°, в Сумській області від -1° до +2°. За прогнозом Синоптика 7 березня можливе посилення швидкості вітру до 9 м/сек.

У центральних областях мінлива хмарність, очікується нічна температура до -5°, денна 2 °...4 ° тепла.

У Полтаві в передсвяткові дні від -2° до +4°, хмарно з проясненнями, вітер західний, північно-західний, швидкість вітру в суботу до 6,7 м/сек, у неділю до 10 м/сек.

У Києві та області хмарно з проясненнями. Весняне сонце спробує прогріти повітря вдень до +2°…+4°. Вночі невеликий мороз -1°... -3°. Вранці — звична ожеледиця. У неділю можливе посилення західного вітру до 8,8 м/сек, вологість повітря буде на рівні 52-64%.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?