«Ваше житло, ваші проблеми». Так не повинно бути

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи днями з візитом у Чернігові, доручив народному депутату України Олегові Семінському вирішити проблему мешканців гуртожитку по вул. Попудренка, 16.

Чернігівці, які мешкали у гуртожитку за зазначеною адресою, ось вже більше трьох років шукають правди, та не можуть, на жаль, її ніде знайти: ані в судах, ані в кабінетах чиновників...

Незважаючи на те, що будинок обвалився з вини комунальників, потерпілі й досі не отримали ні компенсацій, ані житла.

Тож люди невдоволені бездіяльністю місцевої влади, адже з моменту аварії, коли обвалилася частина будинку, пройшло більше трьох років. А тому колишні мешканці будинку, що обвалився, прийшли на зустріч з народним обранцем, сподіваючись на вирішення важливої для них проблеми.

Під час зустрічі Олег Семінський телефонував Чернігівському міському голові Владиславу Атрошенку, аби з`ясувати деякі нюанси стосовно вказаної проблеми.

— Я двічі набирав Чернігівському міському голові, ба навіть більше – я набирав приймальню міського голови – в обох випадках ніхто не взяв слухавки, — зазначив народний депутат. — У приватних розмовах керівництво міської ради перекладає всі проблеми на плечі простих людей, мовляв – ваше житло, ваші проблеми. Так не повинно бути! Безумовно, місту потрібні і красива плитка, і фонтани, але треба міській владі подумати і про простих людей. Скільки соціального житла збудовано за останні роки в Чернігові? На скільки посунулась квартирна черга? Гадаю, чернігівці, які стоять на квартирній черзі, і самі прекрасно знають відповіді на ці запитання.

Обурені люди говорять, що міська влада абсолютно ігнорує проблеми постраждалих чернігівців.

— Я переконаний, що ми все ж відшукаємо нашого міського голову і подумаємо як це вирішити. На жаль, це не вперше, коли міська влада намагається перекласти проблеми на плечі людей. Так було і з власниками квартир по вулиці Бєлова, 37. Із квітня місяця вони тричі подавали документи на міськвиконком, але їхньому будинку і досі не надали поштову адресу, — зауважив Олег Семінський. — Фактично, міська рада Чернігова зробила людей заручниками ситуації і хоче аби вони заплатили півмільйона гривень за забудовника. Після особистого втручання Президента України Володимира Зеленського ситуація зрушила з місця. Впевнений, що так буде і з постраждалими чернігівцями з Попудренка 16.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?