Вагітні жінки можуть підлікуватися в санаторії

До уваги вагітних працюючих жінок! В період вагітності Ви маєте право на отримання безкоштовної путівки для проходження лікування в санаторно – курортному закладі.

Путівки, в спеціалізоване відділення санаторію «Карпати», придбані на ІІІ — ІV квартали 2017 року за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, безкоштовно видаються пологовим будинком працюючим вагітним жінкам з терміном вагітності від 12 до 32 тижнів згідно медичних показів та за умови відсутності медичних та загальних протипоказів.

Показання:

— акушерські покази — патологія вагітності та групи ризику її виявлення;

— хвороби системи кровообігу (гіпертонічна хвороба І та ІІ ступенів, нейроциркуляторна дистонія (кардіальний, гіпертонічний, гіпотонічний типи), міокардіодистрофія, варикозна хвороба вен нижніх кінцівок, хронічні ревматичні хвороби серця, вроджені вади серця);

— хвороби (в тому числі і хронічні) нирок, органів травлення, дихання, ендокринної системи;

— системні захворювання сполучної тканини.

Санаторно — курортний заклад «Карпати» розташований на Закарпатті. Це клінічний санаторій, який спеціалізується на лікуванні захворювань серцево-судинної, нервової системи, органів травлення, сечовивідної системи, обміну речовин та опорно-рухового апарату. Знаходиться він у дивовижній лісовій місцевості з надзвичайно чистим повітрям. Тривалість путівки в спеціалізоване реабілітаційне відділення для вагітних — 24 дні.

Санаторій «Карапти», новий корпус

Лікувальні процедури, що входять у вартість путівки (згідно діагнозу за призначенням лікаря): Лікарський огляд. Невідкладна медична допомога. Внутрішній прийом мінеральної води «Поляна купіль» в бюветі. Дієтотерапія. Кліматотерапія. Лікувальна дозована ходьба. Лікувальні ванни. Вихрові ванни. Лікувальні душі. Лікувальна гімнастика в залах ЛФК. Велотренування. Лікувальний масаж. Всі методи електросвітлолікування. Психотерапія. Інгаляції. Галатерапія. Аромотерапія. Плавання в басейні. Гідрокінезотерапія. Сингелетно-киснева терапія. Лазаротерапія. Нормобарична гіпооксигенація. Рефлексотерапія.

Діагностичні обстеження, що входять у вартість путівки: всі дослідження в кабінетах діагностики, в клінічній та біохімічній лабораторії.

Застраховані особи — вагітні жінки направляються з стаціонарного відділення пологового будинку; на період відновлювального лікування видається листок непрацездатності, який після повернення оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

За довідками звертатись:

— до завідувача жіночою консультацією пологового будинку;

— до відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. Музична 1-А, телефон — 674-094.

Галина Мазур,

заступник начальника відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?