В Україні створюють логістичну систему за натовськими стандартами

У військовому відомстві України починають реалізовувати проект зі створення логістичної інформаційної системи.

Про це повідомив під час чергового брифінгу в Міністерстві оборони України начальник Тилу Збройних Сил України генерал-майор Іван Гаврилюк, інформує Центральний друкований орган Міністерства оборони України «Народна армія».

За сприяння США у Збройних Силах започатковано Програму впровадження рішень щодо створення логістичної інформаційної системи (LIS).

— Реалізація проекту спланована з використанням програмного забезпечення на основі платформи САП, її конфігурації під потреби Збройних Сил України, закупівлі та розгортання необхідної інфраструктури. Впровадження системи фінансуватиметься за рахунок програми допомоги США, — проінформував начальник Тилу ЗСУ.

Посадовець зазначив, що Міністром оборони України вже розроблено та затверджено оперативно-стратегічні вимоги та технічне завдання щодо автоматизованої системи «Управління логістичним забезпеченням Збройних Сил України». Окрім того, опрацьовано та впроваджено модуль автоматизованої системи обліку та руху матеріальних засобів у військових частинах, які залучені до участі в пілотному проекті трастового фонду НАТО. Також завершено розробку технічних завдань на виконання робіт із розгортання мережі Wi-Fi, закладання оптичного волокна та проведення ремонту об’єктів зберігання, які перебувають на погодженні в Агенції НАТО з підтримки та постачання. Орієнтовний термін початку робіт — березень-квітень 2017 року.

армія формаНаступного року планується розробити спільний наказ щодо організації логістичного забезпечення сил оборони, забезпечити набуття Головним управлінням логістики Генерального штабу оперативних спроможностей щодо виконання завдань за призначенням, а також створити підрозділ з координації військових перевезень і транспортування.

За словами посадовця, важливим етапом реформування логістики в Збройних Силах стане перехід до класифікації матеріально-технічних засобів, прийнятої в НАТО, та кодифікації військового майна сил оборони, сумісної з системою кодифікації НАТО.

Начальник Тилу Збройних Сил України зазначив, що у 2018–2019 роках планується створити Командування логістики Збройних Сил України на базі Тилу та Озброєння Збройних Сил, запровадити логістичну інформаційну систему ЗС України, оптимізувати мережу об’єднаних центрів забезпечення, арсеналів, баз і складів та завершити реалізацію заходів Трастового фонду НАТО з розвитку логістики та стандартизації.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?