В Україні ще «совкова» армія?

Україна досі залишається далекою від стандартів НАТО через совковий підхід у оборонній та безпековій сферах.

Так прокоментував в ефірі телеканалу NewsOne прийняття в першому читанні проекту Закону про національну безпеку України екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний.  

«Нам в оборонній  та безпековій складовій до НАТО приблизно, як черепасі до Місяця», — сказав він.

За його словами, між безпековими стандартами України та НАТО поки що немає нічого спільного ні в системі забезпечення, ні в концептуальному розумінні, ні в статусі військового, ні в майновому забезпеченні, ні в оперативно-тактичних діях, ні в навчанні та підготовці кадрів.

«Це очевидно на прикладі тих небагатьох миротворчих операцій, в яких разом із представниками країн НАТО брали участь українські військові», — сказав він.

Політик зауважив, що заяви влади про рух у напрямку членства в НАТО залишаються деклараціями і не більше. Між намірами та їх реалізацією залишається прірва.

«Те, що було озвучено секретарем РНБО з трибуни Верховної Ради, коли він представляв проект Закону про нацбезпеку, — це лише слова. Об’єктом оборони та безпеки в натівській системі є людина, солдат, офіцер, сім’я. А ми і далі граємося тільки у танки, в літаки та вертольоти. Це звичайний совок, в якому ми продовжуємо жити в системі безпеки та оборони. На жаль, поки що ми не можемо розірвати цю пуповину. Це дуже добре ілюструється на прикладі ситуації в АТО, як держава дбає про звичайного солдата та офіцера на передовій», — зазначив він.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?