В лісових Отрохах на Козелеччині відкрили екологічну маршрутну стежку

У селі Отрохи Козелецького району відкрили нову екологічну стежку — вона розташована в регіональному ландшафтному парку «Міжрічинський».

У заході взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Тканко.

kozelechchyna-otrohy-2Облаштування маршруту здійснено в межах Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014—2020 роки за рахунок обласного екологічного фонду.

kozelechchyna-otrohy-3Екологічна стежка, протяжністю майже кілометр, інтегрована у мережу екотуристичних маршрутів РЛП «Міжрічинський» та сполучає дві вже існуючі стежки: «Поліську» та «Журавлину».

kozelechchyna-otrohy-4На новому туристичному об’єкті зроблено дерев’яний настил та місток через болото, встановлено лавки та альтанки, вказівники, інформаційні стенди, обладнано майданчики для спостереження за птахами.

kozelechchyna-otrohy-5Маршрут складається з 10 зупинок, на яких екскурсанти знайомляться з історією створення парку, існуючими типами боліт, значенням їх для людини та природи, рослинами, птахами, звірями, яких можна зустріти на території парку.

kozelechchyna-otrohy-6У кінці стежки розміщена експозиція «Боброва хатка», альтанка та спеціально обладнане місце для пікніка.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?