В ізоляторі пенітенціарного закладу курсанти стали заручниками ситуації

Біля тридцяти курсантів Академії державної пенітенціарної служби України, що дислокується у Чернігові, стали заручниками керівництва цієї установи.
Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат України Олег Семінський.
Курсантів, які приїхали навчатися з інших міст України, замкнули в ізоляторі учбового закладу. І навіть, як стверджує нардеп, до них не допускають лікарів.
Більше того – до хворих на COVID-19 курсантів підселяють інших, з зовнішніми симптомами хвороби, але без проведення тестування.
Олег Семінський:
— Вимагаю негайної реакції Міністра юстиції України Дениса Малюськи на дії керівництва Академії державної пенітенціарної служби, що знаходиться в Чернігові.
Сьогодні три десятки курсантів Академії державної пенітенціарної служби України опинилися фактично в заручниках – такими їх зробили керівники установи.
Батьки цих курсантів звернулися до мене письмово за допомогою, а один із них, курсант Морозовський з Одеси, не побоявся зняти відео та відкрито заявити про знущання.
У зв’язку з цим виникає питання до ректора Академії пана Тогочинського: чому курсантів не відпустили додому ще 15-го жовтня, як того вимагали рекомендації МОЗ та доручення Президента України? Чи треба було, щоб вони «правильно» проголосували на виборах?
Сьогодні тридцять курсантів кинуті напризволяще. У зв’язку з канікулами та карантином держава не фінансує їх харчування і навіть не здогадується про їх перебування в гуртожитку. Здоров’я цих юнаків – у небезпеці. Закликаю небайдужих чернігівців приносити до гуртожитку їжу для курсантів. Вимагаю в ректора Академії полковника внутрішньої служби Олексія Тогочинського негайно дозволити доступ лікарів з відповідним наданням кваліфікованого медичного нагляду та забезпечення харчування.
Поведінку керівництва Академії державної пенітенціарної служби України має розглянути не лише міністр, але й прокуратура. Жодні вибори і їх результат не вартують життя наших громадян.
Від редакції: А чи часом Олег Семінський не провокує громадськість своїми закликами до дій, через які знову Україна буде ганьбитися через те, що мовляв в нашій країні курсантам нема чого їсти? І якщо брати до уваги, що Олег Семінський є нардепом саме від партії «Слуга народу», то ще більший подив викликає така його «пропозиція». Адже в будь кому випадку винною стане влада, представником якої є саме Олег Семінський.
А, може, 25 жовтня на виборах в Академії державної пенітенціарної служби проголосували взагалі не за нинішню владу, тому така і суматоха?

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?