В Інгушетії розформували батальйон ППС, що підтримав мітингувальників

В Інгушетії розформували батальйон ППС, який під час мітингу в Магасі 26 березня встав на бік протестуючих, про це розповів юрист і колишній прес-секретар глави республіки Юнус-Бека Євкурова Калой Ахільгов, пише «МБХ медіа».

За його словами, були звільнені 19 співробітників окремого батальйону по адміністративних кордонах Республіки Інгушетія Російської Федерації.

«Все произошло из-за истории, когда они не выполнили указ по разгону митингующих. Жертв среди митингующих не было благодаря этому полку, который не дал большому количеству росгвардейцев пройти на территорию, где находились митингующие», — сказал Ахильгов.

26 березня жителі Інгушетії вийшли на мітинг на знак незгоди з торішньою угодою про адміністративні кордони з Чечнею, а також з положеннями нової редакції місцевого закону про референдум.

Восени 2018 року було підписано угоду про передачу частини земель Інгушетії Чечні між главами республік — Юнус-Бек Євкуровим і Рамзаном Кадировим.

За цією угодою Інгушетія отримала від Чечні частину Надтеречного району, натомість Інгушетія передала Чечні територію на кордоні з Малгобецьким районом, ділянку Сунженського району. Після цього в Інгушетії почалися масові акції протесту.

Джерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?