В Чернігівському онкодиспансері започаткували традицію – новорічні тури

Співробітники Чернігівського обласного онкологічного диспансеру цими вихідними вирушили дорогами рідного краю.

Перший крок – це ознайомлення з історичним надбанням Чернігова та Седнева. Під час екскурсії медична спільнота відвідала стародавні Єлецький та Троїцько-Іллінський монастирі Чернігова, поява яких пов’язана з ім’ям преподобного Антонія Печерського, відкрила вкотре для себе чарівний Вал із його містичними історіями, незабутніми легендами та стародавніми пам’ятками історії, почула про загадки чернігівських підземель, тайних ходів та плавно зробила другий крок − занурилася в казкову атмосферу Седнева. novorichni-tury2У цій, як називають історики Седнев, «українській провінції» медики оглянули дерев’яну Георгієвську церкву, яка відома тим, що саме в ній знімали легендарну містичну кінокартину «Вій», Свято-Вознесенську церкву, яка славиться на всю Україну тим, що тут вміють «виганяти демонів», садиби відомих меценатів Лизогубів, милувалися засніженим Сновом, вид на який відкривається з альтанки над прірвою (кажуть, що в ній любив творити славетний байкар Леонід Глібов) та мали змогу доторкнутися до липи, яка пам’ятає Тараса Шевченка, нашого геніального Кобзаря.

novorichni-tury3Як зазначив головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, такі поїздки надзвичайно важливі для колективу. Адже лікарі, медсестри, медичний персонал працюють у специфічному закладі, і професія тим чи іншим чином накладає свій відбиток. До того ж колектив онкодиспансеру – чисельний, працює змінами, люди не бачать одне одного.

novorichni-tury1

–  Тому для нас є надзвичайно важливим змінити атмосферу та зібратися разом. Тим більше, що ми замовили не тільки чудового екскурсовода, а й погоду в небесній канцелярії. Я думаю, що такі тури стануть для нас традиційними, – прокоментував очільник медзакладу.

Уляна КОВАЛЬЧУК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?