Уряд вдруге спрямував 200 млн грн для АТОвців

Щоб АТОвці та вимушені переселенці могли придбати житло на пільгових умовах, Уряд вдруге спрямував для цього 200 млн грн.

27 листопада Уряд прийняв рішення, яке дозволить ветеранам АТО/ООС та вимушеним переселенцям отримати доступне житло.

Згідно з рішенням Уряду учасники АТО/ООС та вимушені переселенці зможуть придбати житло на пільгових умовах. Йдеться про довгостроковий державний кредит під 3% річних до 20 років при мінімальному власному внеску до 6% від вартості житла. На цю програму Уряд спрямує 200 млн грн, з них 100 млн грн для кредитування учасників АТО/ООС та 100 млн грн для кредитування внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, Уряд окремо виділив іще 1,8 млн грн на житло для 6 родин внутрішньо переміщених осіб у Житомирі, які зможуть отримати житло за рахунок співфінансування державного та місцевого бюджетів. Серед тих, хто отримає помешкання родини із дітьми, зокрема одна родина має дитину з інвалідністю, в інших сім’ях мами самостійно виховують неповнолітніх дітей.

Нагадаємо, що місяць тому (28 жовтня) Уряд виділив 300 млн грн на доступне житло для 950 родин у приміських районах Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Харкова.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?