Універсальні лікарі українського війська

Вже десятки років у Чернігові функціонує 407-ий військовий шпиталь. Тисячі військовослужбовців гарнізону та області, ветерани військової служби та цивільне населення скористалися послугами медичного закладу та звертаються й донині.

Всі лікарі працюють тут на високому професійному рівні. З початком воєнних дій на Донбасі вони це підтвердили, надаючи невідкладну медичну допомогу багатьом пораненим та важкохворим. Військовослужбовці та ветерани військової служби обслуговуються тут безкоштовно, а місцеві мешканці за невеличку плату згідно договору. Чернігівські підприємства укладають зі шпиталем відповідні договори і працівники цих установ також обстежуються та проходять лікування поряд з військовими.

— Наш госпіталь розрахований на 200 ліжок для стаціонарних хворих. Кожного року лікування тут проходять більше 8000 осіб, а обстежується майже 40000 пацієнтів. Більшість операцій та обстежень, які роблять наші лікарі є унікальними. Ми це робимо переважно без ризику для здоров’я людини. Завдяки великому досвіду у нас є вміння та певні напрацювання. За медичною допомогою до нас звертаються не лише чернігівці, але і хворі з інших регіонів. Поряд з цим ми завжди готові допомогти і місцевим мешканцям, — розповів кандидат медичних наук, заслужений лікар України, начальник Чернігівського військового шпиталю Олександр Слєсаренко.

Майже всі лікарі мають в своєму розпорядженні сучасне медичне обладнання, що значно полегшує роботу, зокрема, лапароскопічну стійку, лазерний коагулятор для венозних операцій та багато іншого.

Таке хірургічне обладнання дозволяє проводити операції без високої травматизації, без розрізів, дрібними проколами або взагалі без проколів. В подальшому це дасть змогу хворому провести у стаціонарі лише декілька днів, швидше одужати та скоротити час на реабілітацію і невдовзі, після невеличкого амбулаторного лікування, військовослужбовці вже можуть виконувати посадові обов’язки.

В майбутньому лікарі очікують на  отримання офтальмологічного мікроскопу японського виробництва . Цей мікроскоп надасть можливість одночасно двом лікарям-офтальмологам робити досить складні операції, включаючи заміну кришталика ока.

Поряд з цим лабораторія госпіталю отримала  новітній клінічний аналізатор,  який дозволяє набагато підвищити кількість лабораторних досліджень.

Серед медичних працівників шпиталю є 3 кандидати медичних наук, які користується високим авторитетом як серед лікарів, так і серед пацієнтів. Це начальник Чернігівського військового госпіталю, заслужений лікар України, Олександр Слєсаренко. Він володіє всіма спеціальностями терапевтичного профілю, зокрема терапією, кардіологією, інфекційними хворобами, всіма різновидами ультразвукової діагностики, включаючи ехокардіографію. Провідний хірург Павло Варшавер спеціалізується на міні-інвазивній та лапароскопічній хірургії. А лікар-уролог працівник Збройних Сил України Олександр Книшенко здійснює всі надскладні урологічні операції на найвищому рівні.

З початку воєнних дій на Сході України Павло Варшавер та Олександр Книшенко жили і працювали в окупованому Донбасі та завдяки особистій життєвій позиції вимушені були покинути рідні домівки і переїхати на Чернігівщину.

Всі лікарі Чернігівського військового госпіталю кожного року проходять перепідготовку при Українській військово-медичній академії, де підвищують свій фах.

Водночас у госпіталі надається і  реабілітаційне лікування. З початку військової агресії на Донбасі його пройшли більше 600 українських захисників.

Також лікарі закликають всіх військових та місцевих мешканців пройти поглиблене медичне обстеження протягом 2-3 днів. Це дасть можливість досконало і точно визначити стан здоров’я, а при необхідності і надати своєчасну медичну допомогу.

Наразі на обліку в Чернігівському військовому шпиталі перебувають близько дванадцяти тисяч військовослужбовців та ветеранів військової служби, які постійно отримують лише висококваліфіковану медичну допомогу.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України АрміяInform

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?