Українські юристи запровадили міжнародний проект правової допомоги

«Європейська січ»: Асоціація правників України починає співпрацю з міжнародним проектом правової допомоги українцям за кордоном.

Міжнародний проект правової допомоги для українців незабаром запрацює в країнах Європи. Започаткували його українські юристи. Проект має назву «Європейська Січ», автор ідеї Олександр Живаго, виконавчий директор Асоціації випускників Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Шевченка.

«Це буде єдина мережа надання юридичних послуг за кордоном громадянам України, які перебувають за кордоном і потрапили у якусь несподівану ситуацію», — розповідає Олександр Живаго.

Проект передбачає надання екстреної допомоги українцям, які мають юридичні неприємності за кордоном. Буде єдиний номер телефону кол-центру (в м. Києві), за яким можна буде сконтактувати з правником у необхідній вам країні.

Попередньо у ініціаторів проекту вже є домовленості по такій співпраці з Італією і країнами Балтії.

За словами Олександра Живаго, проект має намір підтримати Міністерство закордонних справ, яке надаватиме консульську підтримку та інформуватиме громадян України, які перебувають за кордоном, про можливість отримати правову допомогу.

22 жовтня, було підписано Меморандум про співпрацю між Асоціацією правників України та ініціаторами проекту.

«АПУ в цьому проекті буде відігравати роль своєрідного містка між нами, як центром швидкого реагування, і закордонними асоціаціями юристів. Щоб сконтактувати нас з тими правниками, які нам потрібні. А ми будемо виконувати роль операторів у цьому процесі», — говорить Олександр Живаго.

Виконавчий директор Асоціації правників України Олександра Егерт, зазначила, що найближчим часом у низку європейських країн буде скеровано листи до асоціацій правників, найперше, в ті країни, де перебуває найбільше українських громадян.

Олександр Живаго та Олександра Егерт підписали Меморандум про співпрацю

Ініціатори обіцяють найближчим часом організувати фонд для фінансування проекту і відкрити кол-центр.

Якщо проект покаже динаміку, то у нього є всі шанси вийти на рівень державної програми і стати найвідомішою світовою мережею правничої допомоги для українських громадян, які перебувають за кордоном.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?