Українські кораблі відвоювали Азовське море

Український флот дав потужний бій Путіну, відвоювавши Азовське море.
Про подробиці найскладнішої бойової операції за останні кілька років повідомляє Бомба.news.
Направити бойові кораблі для охорони Азовського моря було досить непростим завданням для ВМС України, переважно тому, що цьому постійно заважала російська сторона. 
За даними Військово-морських сил України, перехід суден “Донбас” та “Корець” через Керченську протоку відбувався у досить складній обстановці, сили країни-агресора регулярно провокували цілу низку небезпечних інцидентів.
“На Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувались розвідувальним кораблем чорноморського флоту “Приазов’я” та прикордонними сторожовими кораблями РФ “Аметіст” та “Дон”. У Керченській протоці для безпосереднього супроводження було задіяно понад 10 кораблів і катерів ФСБ та Чорноморського флоту РФ”, – звітували у центрі Військово-Морських Сил Збройних Сил України.
В той же час над узбережжям Азовського моря постійно здійснювали “спостереження” літаки РФ, при чому на гранично низьких висотах. Зокрема, ВМС України зафіксували перші переміщення ще 20 вересня, близько 17:00 (розвідувальний корабель РФ “Приазов’я”).
Судно наблизилося до українського флоту на дистанцію, котра грубо порушує вимоги міжнародних правил.
День потому, 21 вересня, російський винищувач Су-27 (з тимчасово окупованої території АР Крим, бортовий номер 30) створив передумови до аварійної події в повітрі, зблизившись на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 ВМС ЗСУ – літак в той час виконував планові бойові завдання над акваторією Чорного моря.
На випадок нової загрози українська сторона направила додаткові сили авіації, аби швидко зреагувати на наближення противника.
Як відомо, українське пошуково-рятувальне судно A500 “Донбас” та морський буксир A830 “Корець” прослідували з Одеси до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі. 23 вересня “Донбас” та “Корець” пройшли “Кримський міст”, що сполучає Таманський півострів та окупований Крим.
 
Дивіться: Захоплення Азовського моря: військові кораблі Росії за чотири милі від українських пляжів

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?