Україна повинна мати незалежну церкву, — грузинський митрополит

Член Священного синоду Грузинської православної церкви митрополит Петре (Цаава) підтримав надання автокефалії Українській православній церкві.

Як передає Радіо Свобода, свою особисту позицію з цього питання він озвучив після першого в цьому році засідання синоду.

Згідно з позицією митрополита, 40-мільйонна країна повинна мати незалежну церкву.

«Моя особиста думка — Україна повинна мати незалежну церкву, вона не повинна згадувати в молитвах першого ієрарха країни-завойовника і не повинна перебувати в його церковному підпорядкуванні. Однак, процесуально це питання розтягнеться в часі», — заявив високопоставлений священнослужитель.

За його словами, на зборах 21 червня Синод не розглядав це питання в контексті порядку денного «підтримати чи ні».

«Священний Синод зайняв розумну позицію, яка полягає в тому, що дискусія з цього питання відбудеться після того як Вселенський патріархат прояснить свою позицію», — заявив митрополит Петре.

Раніше повідомлялося, що Україна розраховує на підтримку Грузії в створенні автокефальної церкви.

Нагадаємо, представник УПЦ МП архімандрит Кирил повідомив, що Томос про надання автокефалії Української православної церкви вже написаний.

Ще раніше Україна (представники духовенства та світська влада) звернулася до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія про створення єдиної Церкви в Україні.

У свою чергу, УПЦ МП, як слід було й очікувати, негативно відреагував на ініціативу створення незалежної Православної церкви в Україні.

Розгляд звернення від ієрархів Української православної церкви і влади України щодо надання Українській церкві томосу про автокефалію Патріарх Варфоломій почав ще 22 квітня.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?