Україна офіційно визначатиме: чи є країна-нападник агресором

Вже у вересні цього року Верховна Рада може визнати Росію агресором, яка веде війну проти нашої країни та українського народу.

Про це в ефірі Українського радіо заявив 21 липня 2017 року військовий експерт Олексій АРЕСТОВИЧ (на фото).

Він зазначив, що відповідний законопроект вже підготовлений і знаходиться в профільному комітеті ВР.

Також аналітик зауважив, що нині росіяни на Донбасі змінили військову тактику, яку «ми вдало використовували проти них півтора роки». Насамперед, це пошук слабкого місця в нашій обороні і спроба раптового його захоплення під міцним артилерійським прикриттям. Як це сталося, наприклад, 20 липня, коли російські загарбники та їх найманці атакували наші сили, при цьому, нагадаємо, загинули 8 українських військовослужбовців, а один потрапив у полон.

«Треба розуміти, що агресія походить з Росії, тобто агресором є не Україна. Також ми визнаємо анексію Криму, що вона є незаконною. Ми знаємо, хто розв'язав війну», - Президент Франції Еммануель Макрон.

Олексій Арестович, характеризуючи нові тактичні дії росіян, зазначає, що першою такою спробою були їх дії під Кам'янкою, у 20-х числах червня, рівно за місяць вночі— друга.

«Тепер ми маємо змогу оцінити, наскільки неприємними для них були такі ж самі наші дії протягом 2016—2017 рр., — підкреслив експерт. — Війна — це завжди динаміка. Навіть, позиційна війна».

Тож тепер нашому військовому командуванню необхідно шукати конкретну відповідь на конкретну тактику, — акцентував увагу Олексій Арестович.

Чи знайде вище керівництво нашого війська таку контртактику — покаже час.

Суспільний кореспонлент

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?