Україна-НАТО. Формула безпеки — виставка у Чернігові

За повідомленням Центру інформації та документації НАТО в Україні у вівторок, 30 січня, о 15.00 у місті Чернігові в Комунальному підприємстві «Обласний Молодіжний Центр» (вул. Магістратська, 3) відбудеться відкриття пересувної виставки «Україна-НАТО. Формула безпеки».

Виставка присвячена 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Північноатлантичним альянсом. Виставка створена за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, Міністерства інформаційної політики України та Українського кризового медіа центру.

У відкритті експозиції візьмуть участь заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова, керівництво області, а також представники громадянського суспільства.

Єнс Столтенберг, Генеральний Секретар НАТО:

«Перші 42 роки його існування – з 1949 до 1991 – Україна провела по інший бік «залізної завіси». Але «залізні завіси» у свідомості людей пережили і її падіння. За роки незалежності уявлення про НАТО в українському суспільстві значно змінилися. Тепер вони також бувають полярними: від «агресивного військового блоку», до «панацеї усіх безпекових проблем України».

Зазвичай, такі стереотипи базуються не стільки на хибній інформації, скільки на браку інформації як такої. Цьогорічна дата – нагода озирнутися, дізнатися більше, переосмислити пройдений шлях – і рухатися вперед. За ці 68 років і Альянс, і весь світ, і Україна пережили немало. Експозиція пропонує пригадати, які ключові події зробили НАТО, світ і Україну такими, якими вони сьогодні є». 

 У вівторок, 30 січня о 15.00 запрошуємо представників ЗМІ оглянути експозицію. Вхід журналістів здійснюватиметься за редакційними посвідченнями.

Відвідати виставку за адресою вул. Магістратська, 3 можна буде з 29 січня до 11 лютого включно.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?