Українця відзначили премією ім. Максима Танка в Білорусі

Відомий український поет, прозаїк, перекладач та літературознавець Василь Слапчук успішно співробітничає із закордонними письменниками, зокрема в Білорусі. У Мінську в нього вийшли вже три книжки, які отримали значний резонанс.

Отож, за поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України (яка об’єднує письменників, перекладачів і науковців із 60 держав), Спілка письменників Білорусі нагородила видатного українця дуже престижною премією ім. Максима Танка. Це – класик білоруської літератури, якого надзвичайно шанують на Батьківщині, де на його честь названо парки, площі, вулиці, а також – один із найбільших університетів держави. Відома творчість Максима Танка і за кордоном, зокрема в Україні.

Отже, щиро вітаємо Василя Слапчука з такою почесною нагородою! Чудово, що українсько-білоруське співробітництво активно розвивається. Бо щороку з’являються і нові талановиті книги, гарно перекладені українською та білоруською, й цікаві міжнародні проекти. Це – дуже важливо для наших країн і народів.

Сергій Дзюба,

президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?