Українці визнані «Особистостями слова і справи»

«Особистість слова і справи» – так називається щорічна Почесна відзнака, яку заснувала Міжнародна Академія діячів літератури, мистецтв і комунікацій та Асоціація «Глорія» (Німеччина, Берлін-Франкфурт).

Цією нагородою відзначають  письменників, перекладачів, науковців, журналістів, меценатів, видавців та митців, а також – державних і громадських діячів з усього світу, – за видатну творчу діяльність, активну участь у міжнародних літературно-мистецьких проектах і фестивалях.

Приємно, що і в нинішньому році німецька Академія відзначила велику творчу, громадську та міжнародну діяльність українців із Чернігова Тетяни і Сергія Дзюби. Їх уже втретє (!) впродовж трьох років нагороджено Почесною відзнакою «Особистість слова і справи». Також наразі відзначено й відомого письменника, перекладача, художника та журналіста з Івано-Франківщини Ярослава Савчина.

«Це важливо, що нагороджують українців. Добре, що нашу роботу вже знають і належно цінують у світі, адже ми співробітничаємо тепер справді на всіх континентах, із багатьма видатними особистостями, – прокоментував цю подію президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України (яка об’єднує творчих людей із 60 країн), редактор газети «Чернігівщина» Сергій Дзюба. – Попри цей непростий рік, нам все-таки вдалося успішно здійснити десятки різноманітних, дійсно, цікавих і важливих міжнародних проектів, які отримали резонанс і визнання. Втім, ми вже з надією думаємо про наступний рік, адже маємо достатньо оригінальних задумів, здійснення яких сприятиме популяризації української літератури, мистецтва, культури, історії і народних традицій, взагалі престижу нашої держави».

Ярослав Маджуга

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?