Україна-Польща: «Разом пліч-о-пліч»

«Разом пліч-о-пліч» – під таким гаслом уже понад чотири роки на Донбасі воюють і займаються волонтерством громадяни України, в жилах яких тече польська кров.

Саме про них, а також про громадян Республіки Польща, які допомагають подолати російського окупанта, розповідає ексклюзивна виставка, що 22 лютого відкриється у Чернігові, в Музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт».

Спілка поляків України «BEZ GRANIC», разом із музеєм сучасного мистецтва «Пласт-Арт», запрошує всіх відвідати міжнародну пересувну виставку «Разом пліч-о пліч», на якій будуть присутні військовий аташе польського посольства Маріуш Садовський, голова Спілки Хелена Седік та ін.

На виставці можна буде побачити фото живих і загиблих воїнів, ознайомитися з архівними, історичними матеріалами та документами з фронтів. 80 відсотків цих людей – добровольці.

Цей захід дає зрозуміти, що Чернігівщина не ділить захисників за національною ознакою, і спільна перемога Війська Польського та Армії Української народної Республіки 1920 році над більшовицькою навалою, під гаслом того часу «За нашу і вашу свободу», не втратила своєї актуальності.

Офіційна презентація виставки відбудеться 22 лютого о 15:00 за адресою: м.Чернігів, Музейна, 6.

Олександр Штупун,

Інформаційне агентство МО України, спеціально для видання sknews.net

Фото автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?