Україна-Північна Македонія: бенефіс дуету «ДВА Я»

Матч другого туру групового етапу фінальної частини Чемпіонату Європи футболісти національної збірної України провели 17 червня в Бухаресті проти збірної Північної Македонії.

Із перших хвилин зустрічі українські футболісти повністю заволоділи територіальною та ігровою перевагою і на 29-й хвилині вийшли вперед. Олександр Караваєв вправно підправив м’яча, який був поданий із кутового, і Андрій Ярмоленко відкрив рахунок у матчі. Через п’ять хвилин збірна України подвоїла рахунок. Андрій Ярмоленко виконав філігранну передачу на Романа Яремчука, який і відправив м’яч у ворота Столе Дімітрієвскі.

В другому таймі ініціатива перейшла до македонських футболістів, які провели кілька небезпечних атак на ворота Георгія Бущана.

На 57-й хвилині зустрічі Олександр Караваєв в боротьбі за м’яч у власному карному майданчику, порушив правила проти македонця Горана Пандєва, і арбітр матчу аргентинець Фернандо Андрес Рапалліні призначив пенальті. Хоча удар Езгіяна Аліоскі, Георгій Бущан парирував, вищезгаданий захисник македонців, вдало зіграв на добивання, скоротивши рахунок до мінімуму.

Після забитого голу македонські гравці прагнули зрівняти рахунок, але наші футболісти грамотно оборонялися, і на 84-й хвилині мали шанс забити третій гол. Даніель Аврамовскі у власному карному майданчику зіграв рукою, арбітр матчу, після перегляду відеоповтору, вказав на одинадцятиметрову позначку. На жаль удар Руслана Маліновського відбив Столе Дімітрієвскі. Втім збірна України втримала мінімальну перемогу.

Після матчу головний тренер збірної України Андрій Шевченко зазначив:

«Сьогодні збірна України досить добре зіграла в атаці. Найголовніше, що ми знову забили і на цей раз здобули перемогу».

Отже, після перемоги над збірною Північної Македонії з рахунком 2:1, збірна України перебуває на другій сходинці у турнірній таблиці. Лідирує збірна Нідерландів, яка з рахунком 2:0 перемогла команду Австрії. Третє місце посідають австрійці, останнє – македонці.

Наступний матч збірна України проведе 21 червня в Бухаресті (Румунія) проти збірної Австрії.

Олександр Молибога, спеціально для видання sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?