Учасник АТО з районного містечка відстояв у суді своє право на пільги

Учасник бойових дій (учасник АТО) з м. Бобровиця, що на Чернігівщині, відстояв у судах своє та інших пільговиків право безоплатно користуватися у маршрутках району без будь яких обмежень.

Про це проінформував на своїй сторінці VKONTAKTI Євгеній Гробовой.  

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 25.02.2016 року у справі №729/1178/15-а (ЄДРСР №56283906) скасовано постанову Бобровицького районного суду від 12.01.2016 року та задоволено позовні вимоги АТОвця, колишнього співробітника Бобровицького РВ УМВС майора міліції Н.
Апеляційний суд визнав протиправним рішення виконкому Бобровицької міської ради від 29.10.2014 року в частині обмеження категорій пільговиків та кількості пільговиків, що перевізник зобов'язаний перевозити безплатно за один рейс.

Як повідомив нашому виданню Євгеній Гробовой, 24 червня 2016 року відбулося  засідання 5-ї сесії 6-го скликання Бобровицької міської ради, депуати якої скасували попереднє незаконне рішення, а саме пункт, в якому мова йшла про встановлення обмеження особам-пільговикам на проїзд у громадському транспорті. Попереднім рішенням визначалася певна кількість пільговиків, що перевозяться за один рейс.

Водночас сам Сергій Гробовой справедливо зазначає, що проблема не усунена. У Бобровиці всі перевізники − приватні, жодних компенсацій за перевезення пільговиків вони не отримують. Наприклад,  ПрАТ «Бобровицьке АТП» держава заборгувала за перевезення пільговиків більше 200 тис. грн. Один перевізник мені якось казав: «Я купив автобус за власні кошти, сплачуючи великі відсотки за кредит і чому держава зобов'язує мене возити пільговиків за власний кошт...». Інший перевізник поставив теж риторичне запитання: «У продмазі власник ні в кого не питає за яку ціну продавати хліб та ковбасу і безплатно ні ветерану, ні інваліду не дадуть навіть буханець хліба, а чому я на своєму власному автобусі, за власний кошт, повинен когось возити безкоштовно?»

Зазначимо, що Бобровицька міська рада подала касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду.

Сергій Гробовой наголошує, що «держава й досі не спромоглась розробити механізм компенсацій, не виділяє на це кошти і фактично стикає лобами АТОшників і перевізників і „підставляє під удар“ органи місцевого самоврядування».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?