У виправній колонії для правоохоронців виявлені істотні порушення

У Менській виправній колонії для колишніх працівників силових структур та інших правоохоронних інституцій виявлені грубі порушення законодавства про працю. Відкрито кримінальне провадження.

Заступник керівника Чернігівської обласної прокуратури Владислав Грюк 07 жовтня 2020 року відвідав державну установу «Менська виправна колонія (№ 91)» та провів особистий прийом засуджених.

В колонії відбувають покарання чоловіки, які раніше працювали в суді, органах прокуратури, юстиції та правоохоронних органах. Наразі в установі перебуває 249 засуджених.

Під час робочого візиту заступником керівника обласної прокуратури здійснено обхід виробничих, житлових приміщень, банно-прального комбінату, котельні, медичної частини, крамниці та їдальні установи. Перевірено умови тримання в’язнів, їх матеріально-побутове забезпечення.

Одночасно, враховуючи дані, отримані від засуджених під час особистого прийому, а також результати вивчення відповідних документів, в установі виявлено ряд порушень кримінально-виконавчого законодавства щодо залучення в’язнів до суспільно корисної оплачуваної праці.

Встановлено, що в установі допускаються грубі порушення законодавства про працю: в’язні працюють без укладення відповідних договорів та угод, облік робочого часу належним чином не проводиться, оплата праці не здійснюється.

У Чернігівській обласній прокуратурі зазначили, що у  зв’язку з наведеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно службових осіб виправної колонії внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим територіального підрозділу Державного бюро розслідувань.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?