У військовому містечку заклали капсулу під новий храм

У смт Гончарівське на Чернігівщині шестеро священнослужителів Помісної української православної Церкви на чолі з Владикою Єпіфанієм освятили закладення каменю під будівництво військової каплички.

Про це повідомляє Суспільний кореспондент, посилаючись на інформацію Оперативного командування «Північ». 

— Наразі ми будуємо храми і каплички у всіх військових частинах, — розповів Владика. — Капеланське служіння в Україні розвивається, але ще не такими темпами, як хотілося б — не вистачає підготовлених служителів, не до кінця врегульоване законодавство.

Тим не менш, капелани добре зарекомендували себе на фронті, допомагаючи військовослужбовцям впоратися з морально-етичними проблемами, відправляючи для них церковні потреби та здійснюючи іншу діяльність.

Капличка Юрія Переможця була розпочата руками священників та військовослужбовців, і до осені має бути добудована та освячена. В її фундамент командиром 1 танкової бригади закладена капсула з благословінням, що його освятив і зачитав Владика особисто.

В продовження урочистостей кращі військовослужбовці бригади отримали нагороди та «Благословенні грамоти» з рук Митрополита Київського і всієї України.

За заслуги перед Українською православною церквою та побожним народом відзначили також меценатів та будівничих, які допомагають зводити осередок задоволення духовних потреб у військовій частині.

Всі військовослужбовці отримали благословіння Митрополита і окроплення святою водою.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?