У відповідь полякам? На польському військовому цвинтарі вчинено вандалізм

У Биківні біля Києва сплюндровано пам’ятник жертвам НКВД.

Український інститут національної пам’яті засуджує плюндрування могил жертв тоталітаризму у заповіднику «Биківнянські могили».

Вночі 25 січня невідомі сплюндрували меморіальні стіни та центральний монумент на українській частині Міжнародного меморіалу жертвам тоталітаризму, а також польську стіну пам’яті та вхідну конструкцію польського військового цвинтаря. Окрім того, вандали спробували зруйнувати домкратом вхідну стелу на польській частині Меморіалу. Про це повідомив Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили».

«Плюндрування пам'ятників у Биківні — провокація, яку намагалися представити як польську відповідь за Гуту Пеняцьку. Але вандалізм, вчинений над польською частиною меморіалу, виявив, що справжнім його виконавцем є третя сторона, зацікавлена в загостренні стосунків між українцями і поляками. Цей випадок має спонукати українців та поляків об'єднати зусилля не лише для захисту своїх пам'яток, але й щоб не допустити сіяння незгоди між нашими народами», – зазначив Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович.

Український інститут національної пам’яті висловлює стурбованість цим ганебним вчинком і наголошує, що плюндрування могил жертв тоталітаризму є неприпустимим.

Нагадаємо, що раніше невідомі пошкодили пам'ятники на українських цвинтарях в Польщі.

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “У відповідь полякам? На польському військовому цвинтарі вчинено вандалізм”

  1. Сергій Бутко

    Голова Українського інститут національної пам'яті Володимир В'ятрович, як і належить державному діячеві, дипломатично натякнув — це спецоперація третьої сторони. Якщо без дипломатії — це спецоперація агентури російських спецслужб. Згадайте одвічний принцип всіх імперій: поділяй і володарюй. Сподіваємося, що українські спецслужби таки спрацюють і зрештою ми взнаємо подробиці про організаторів і виконавців цього злочину, а також нас порадують результативними арештами і судовими вироками. Слава Україні і Польщі!

Не бажаєте прокоментувати?