У Томську педагоги вийшли на масову акцію протесту

У Томську (Російська Федерація) вчителі та вихователі вийшли на пікет з вимогою підвищення заробітної плати.

Педагоги наполягають на тому, що міська влада зобов'язана підвищити їх оклади до 45% від загальної зарплати. Зараз вона становить приблизно 30%. Як повідомили організатори акції протесту «Агентству новин ТВ-2», всього на площу в центрі міста вийшли понад 300 осіб, з плакатами вони простояли понад півгодини.

До вимог педагогів також приєдналися працівники установ культури. Учасники акції чекають від влади вирішення питання до 1-го липня, в іншому випадку обіцяють продовжити пікети протесту в серпні. Вони також заявляють, що вперше за 10 років зібралися з приводу підвищення зарплат. Вчителі посилаються на те, що їх оклади повинні були бути збільшені за постановою обласної адміністрації від грудня 2018 року, однак мерія Томська так і не виконала його. При цьому в районах області педагоги вже отримали додаткові виплати.

Окладна частина зарплати педагогів в Томську становить більше семи тисяч рублів, відповідно до рекомендацій Російської тристоронньої комісії, вона повинна змінитися до 10 500 рублів.

На фото: Пікет педагогів в Томську

Джерело: Сибирь.Реалии

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?