У Страсбурзі обговорять початок роботи ДБР

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба візьме участь у засіданні Комітету міністрів Ради Європи, де обговорить з міжнародними партнерами початок роботи відомства.

«Наші європейські партнери зацікавлені в тому, щоб Державне бюро розслідувань якнайшвидше почало відкривати провадження. Ми обговоримо кроки, які потрібно зробити, щоб це відбулося, і у ДБР були всі умови для ефективної роботи. Серед них – ухвалення змін до законодавства та вирішення ситуації, яка склалася з переможцями конкурсу на керівні посади в Бюро», – зазначив Роман Труба.

Він також повідомив, що рішення щодо розгляду питання про призначення на посади 27 переможців конкурсу буде оприлюднено по завершенню робочого візиту.

«Існує декілька правових виходів із ситуації, в якій ми опинилися через відмову зовнішньої комісії проводити конкурс відповідно до затвердженого регламенту. Одне із цих рішень буде оприлюднено після мого робочого візиту. Розраховую, що за цей час не відбудеться жодних провокацій, які могли б нашкодити Бюро», – зазначив Р.Труба.

Повідомляємо, що 18-19 вересня Р.Труба перебуватиме з робочим візитом у Страсбурзі.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?