У складі УПА були і вихідці із Семенівського району Чернігівщини

У Семенівці активісти «Свободи» разом з Інститутом національної памяті провели лекції про Другу світову війну.

5 травня 2017 року в Семенівці Чернігівської області за участі районної організації ВО «Свобода» до річниці завершення Другої світової війни, в приміщенні районної бібліотеки відбулася зустріч із  представником Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергієм Бутком. У ході лекції присутні дізнались правдиву історію Другої світової війни, ціну воєнних випробувань для українського народу, а також про те, що на боці Української повстанської армії в боротьбі проти нацистів брали участь і вихідці із Семенівського району. Присутні  мали змогу ознайомитись із іменами земляків-героїв. Також бібліотеці були передані екземпляри правдивої історичної літератури.

«Сьогодні в умовах загострення російсько-українського інформаційного протистояння надзвичайної актуальності набули питання національної самосвідомості та національної пам’яті. До останнього часу пам’ять про участь України в Другій світовій війні формувались у вітчизняному інформаційному просторі відповідно до ще радянського концепту «Великої Вітчизняної війни (1941–1945)» як складової Другої світової. Забутими були воїни, які брали участь у національно-визвольному русі в лавах Української повстанської армії, серед яких і жителі Семенівського району», — розповів представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко.

«Українці повинні мати своє бачення щодо подій Другої світової війни, і вшановувати жертв цієї війни «не по-радянськи». Уперше в Семенівку Інститут національної пам’яті привіз список воїнів, які боролись за незалежність України в лавах Української повстанської армії, які тривалий час були незаслужено забутими. Ми маємо відкривати нові сторінки історії, і доносити правду про ці трагічні події до кожного українця. Лише таким чином ми зможемо побудувати нову Україну на засадах національної та історичної справедливості», — звернулася до присутніх голова Семенівської районної організації ВО «Свобода» Олена Добровольська.

sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?