У Росії також катастрофічно не вистачає масок

Дивно, що і в такій, здавалося б, економічно розвинутій країні, як Росія — великий дефіцит медичних масок. Що вже говорити про Україну?

Українці, які через різні життєві обставини, пов'язали свою подальшу долю з Росією, і які мають родичів в Україні, зокрема, і на Чернігівщині, повідомляють, що в їхній уже країні, не знайдеш ніде захисних масок і легких респіраторів.

Проте, ідентичні сценарії цікаво розвиваються в двох сусідніх країнах.

Як офіційно встановлено, українські бізнесмени ще в лютому-березні вивезли за кордон величезну кількість захисних засобів, в тому числі і масок. Зрозуміло, що більшість грошей виявилися в кишенях тих, хто організовував такі операції. Такою прокрученою угодою почало навіть займатися Державне бюро розслідувань. А трохи пізніше Україна, як теж відомо, закупила маски в Китаї, але вже за бюджетні гроші.

Але повернемося до «могутніх і непохитних» сусідів.

В останні дні в РФ набирає обертів скандал, пов'язаний з обманом російської влади, які заявили, що доставили медичне обладнання та маски в Сполучені Штати в рамках благодійної допомоги. Згодом Державний департамент заявив, що медичне обладнання США купили у Росії, а не отримали на безоплатній основі.

Відразу після цього обман Москви розкрився і російська влада була вимушена виправдовуватися. У соціальних мережах миттєво відреагували великою кількістю жартів і глузувань над Кремлем, який знову потрапив в публічний скандал.

Користувачі нагадали, що в кінці березня з Китаю в Росію на безоплатній основі було передано 1 млн медичних масок, яких в РФ не вистачає. І вже 1 квітня Росія продає медичне обладнання та маски в США. Користувачі натякають, що дехто і в Росії встиг збагатитися. Як, втім, і в Україні.

Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?