У Росії створений військовий підрозділ з делікатних доручень

Услід за Катериною, яку в Росії називають Великою, Володимир Путін вирішив упорядкувати діяльність козацтва.

Тепер ці неофіційні силовики з медальками і батогами з інтим-салонів фактично прирівняні до держслужбовців: для них закладено фінансування в бюджеті й утримання будівлі в столиці за рахунок платників податків.

Главу усіх козаків Росії — отамана Всеросійської козачої громади — уперше днями призначив особисто Володимир Путін своїм указом.

Ним став колишній заступник губернатора Краснодарського краю Микола Долуда. Як відзначає видання Рідус.ру, з одного боку, звичайно, це порушення усіх козачих традицій, в яких отаман — виключно виборна посада. Але з іншого — це офіційне визнання: тепер Президент Росії не лише головнокомандувач регулярної російської армії, але і нелегальної — цих дивних людей з нагайками, які на вулицях вчать традиційним цінностям ударом по спині.

Але це не все : згідно з іншим указом Президента, в тримісячний термін уряд Росії зобов'язаний надати верховному козачому об'єднанню будівлю в Москві і поставити їх на бюджетне постачання. Тепер козаки в Росії — справжнісінькі бюджетники, констатує «Рідус».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?