У річці на Борзнянщині виявлена масова загибель риби

Як пише видання «Новини Борзнящини», на в'їзді в село Адамівка на річці Борзенка біля шлюзу виявлено масовий мор риби.

Про це стало відомо з інформації, що надійшла від жителів Адамівка, що на Чернігівщині.

Одразу після отримання повідомлення, депутатами Борзнянської міської ради Білозор і Бикович за підтримки міського голови, який виділив транспорт, було проведено обстеження водойми. 

У результаті обстеження, виявлено факт масової загибелі риби.

Як повідомляють «Новини Борзнянщини», вже не менше чотирьох днів місцеві жителі підсаками виловлюють загиблу рибу. У цей час голова Прачівської сільської ради нічого не знає про проблему хоча, Адамівка і входить у Прачівську сільську раду.

Імовірною причиною загибелі риби, як зазначають джерела, є незаконне розорювання прибережних сінокосів одним з фермерів, де він посадив соняшник, який зараз підтоплено розливом річки.

Голова Борзнянської ОТГ Анатолій Койда пообіцяв провести розслідування та звернутися в екологічну інспекцію, щоб виявити та притягнути до відповідальності винуватців цього лиха.

Особливо бентежить той факт, що за декілька десятків метрів кожного дня купаються діти. Ніхто не вжив ніяких заходів , щоб поінформувати людей про небезпеку купання в цьому місці, адже літня спека та тони мертвої риби надовго зроблять воду не придатною для купання.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?