У райцентрі на Чернігівщині викрали шість сміттєвих контейнерів

Співробітники Носівського райвідділу УМВС України в Чернігівській області встановили особи зловмисників, які викрали шість сміттєвих контейнерів з вулиць райцентру, та повернули викрадене в комунальну власність міста.

Як розповів начальник Носівського РВ УМВС підполковник міліції В’ячеслав Пономаренко, 17 лютого близько 11-ї години надійшла заява від працівника КП «Носівка-комунальник» про те, що з вулиць Київської та Вокзальної районного центру зникли шість металевих ємкостей для твердих побутових відходів.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів в рамках операції «Майно», співробітниками міліції було встановлено причетність до цієї крадіжки двох жителів Ніжина 1977 та 1969 років народження. Причому перший вже був раніше судимий за зберігання наркотиків та незаконне поводження зі зброєю.

В ході проведення санкціонованого обшуку в їх помешканнях та господарствах їхніх родичів, було виявлено та вилучено всі шість контейнерів, які в подальшому повернуті власнику — КП «Носівка-комунальник».

Обоє підозрюваних займалися проведенням ремонтів в квартирах та будинках жителів Носівки, а підзаробити вирішили спонтанно – побачивши напівпорожні сміттєві баки. Підігнавши вантажівку марки DAF, яка належить одному з них, завантажили шість таких контейнерів та вивезли в Ніжин з подальшими намірами здати їх на металобрухт. (Вага викраденого приблизно 540 кг.) За цінами приймальних пунктів виручка зловмисників склала б трохи більше тисячі гривень, а збиток комунальному підприємству виявися у вісім разів більшим.

Як зазначив начальник Носівського райвідділу УМВС В’ячеслав Пономаренко, зараз за даними фактами відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України «крадіжка, скоєна групою осіб», що передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Обом фігурантам оголошено про підозру у скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Сергій Бриль

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?