У Прилуках відбувся найбільший скульптурний пленер європейського рівня

27 жовтня в Прилуках відбулась фінальна частина найбільшого в Україні скульптурного пленеру.

10 найвідоміших українських скульпторів презентували свої шедеври, які вони творили протягом двох місяців у Прилуках просто неба. Усі 10 скульптур присвячені темі «Історія та духовність» та після завершення пленеру були подаровані громаді міста, і тепер стануть однією з його прикраc.

Очолив колектив скульпторів народний художник України, професор Микола Білик. Він відомий тим, що створив пам’ятники княгині Ользі з фігурами Кирила, Мефодія та Андрія Первозванного, Ярославу Мудрому біля Золотих воріт, Архангелу Михайлу, офіцерам Служби зовнішньої розвідки України та навіть Тарасу Шевченку на Кубі.

Микола Білик переконаний: «Проект дійсно безпрецедентний. Це стосується і мистецької якості робіт, і титулованості майстрів. Я можу сміливо сказати, що такий скульптурний парк став би прикрасою будь-якої столиці Європи».

Куратор проекту, культурний діяч та автор книги “Ukraine. The Best.” Юрій Комельков відзначив: «Я думаю це найкращий проект по створенню паркової скульптури в Україні за останні 20 років».

Тут співпало все: закоханість у проект організаторів, надзвичайний професіоналізм та відповідальність творчого колективу скульпторів на чолі з Миколою БІЛИКОМ та неймовірне розташування скульптур в історичній частині Прилук — міста українського козацтва й трипільської культури.

Марина Степанська

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?